Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:18.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Според мен спирачните апарати ще ти създадат проблеми...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Мога ли да сложа зимни гуми 13 цола и какви трябва да са за да е всичко наред.В смисъл 13 цола джанти ще създават ли проблем и какви гуми трябва да им сложа(евентуално) за да не се чудя с каква скорост се движа?
        Ми взимаш едни железни ладовски джанти и пробваш но ме съмнява да влезнат заради сп.апарати.
        146 Turbo

Comment

• По-малко от 14 мисля , че не влиза .
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

• ---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:19.

Comment

• Мисля, че 14ката е минималния размер, който може да сложиш, а и с 13ките, колата ще стане мн ниска, което за България е голям проблем. Верно, че е ако е висока гумата се оправят нещата, но пък ще е много не стабилна в завоите

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Мдаааа!Тъкмо такива притеснения имам.А другото ми притеснение е че няма да отчита вярно километрите.Явно ще си търся зруги гуми и джанти.
                Километрите ще си ги отчита вярно при правилен диаметър на гумата Проблемът е че 13-ка не влиза заради апаратите. Минималният размер джанта за боксера е 14'. Джанта 13' май влизаше само отзад.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• и аз правих такива сметки, но не става. пък и каква е ползата - в диана се намират нови гуми за по 60-70 лв 14", няма смисъл от компромиси точно пък за гумите. а за отчитането - правиш правилни сметки и си ти. аз лично замених летни 185/60/14 за 175/65/14 - всичко е точно, и се надявам да не ми се вдигне разхода (за това избрах по-тесните зимни)...
                  sigpic
                  Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• ---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:19.

Comment

• един въпрос искам да задам, но мисля, че не е за отваряне на нова тема.

четох доста неща за махането на катализатора, за работа на двигателя и шум. но искам да разбера ще се отрази ли това на разхода на гориво?? и също така не видях някой да казва как точно е разбрал, че катал-ра му е за смяна. ако може да ми обясните и това.знам само, че се усееща леко спъване на колата.
                      благодарности

sigpic
                      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
                        един въпрос искам да задам, но мисля, че не е за отваряне на нова тема.

четох доста неща за махането на катализатора, за работа на двигателя и шум. но искам да разбера ще се отрази ли това на разхода на гориво?? и също така не видях някой да казва как точно е разбрал, че катал-ра му е за смяна. ако може да ми обясните и това.знам само, че се усееща леко спъване на колата.
                        благодарности
                        Ако е за махане ще се отрази на разхода за горива. Ако си е ок - няма, съотвенто няма за кво да го махаш. Разбира се, че е за махане по миризмата на гадно, някои викат, че е като сяра, аз лично не мога да кажа кога мирише от катализатор, майсторите ми казват.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

• пак имам нужда от помощ, днес ново "20"..

това са снимки непосредствено до радиатора. вижда се алуминиевата тръба на климатика. но над нея е много омаслено и даже на 2 места има капки. тази тръба изобщо откъде идва и какво свързва, не можах да видя изобщо, защото беше станало тъмно вече.
                          ако може някой да ми обясни какъв е проблема?!
                          Attached Files

sigpic

Comment

• интеркулера?
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• възможно ли е заради него (ако е в него проблема), колата да не набира както преди и да вдига 160-170км/ч едвам едвам. усещам я спъната, преди беше доста по-пъргава.
                              (въздушният ф. е на 13хил км., маслото ми е ново...)
                              Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 19:45.

sigpic

Comment

• Знам, че звучи гадно, но масло в кулера означава теч от турбината. Ако не набира както преди - извода е ясен. Закарай я на една профилактика да ти кажат присъдата.
                                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X